عوارض اسید تراپی صورت (مراقبتها در زمان لایهبرداری پوست)
عوارض اسید تراپی صورت چیست؟ آیا می توان گفت اسید تراپی مشکلات و عوارض جدی برای پوست به وجود می آورد؟ اسید تراپی صورت شیوه نوین در حوزه پزشکی و زیبایی پوست است که از آن در جهت از بین بردن بسیاری از مشکلات پوستی مانند جای زخم، جای اسکار، آکنه، جوش، لک، چین و چروک و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. علاوه بر آن که با استفاده از اسید تراپی می توان پوست را لایه برداری کرد.
فهرست موضوعات در این آموزش
آشنایی با عوارض اسید تراپی صورت
تاکنون هیچگونه عوارض جدی در خصوص اسید تراپی صورت گزارش نشده است و این شیوه یکی از شیوههای رایج و البته کم دردسر جهت از بین بردن بسیاری از مشکلات پوستی است، اما به هر حال ممکن است برخی مشکلات و عوارض را بر روی پوست به وجود بیاورد که در ادامه به نمونه های رایج عوارض اسید تراپی صورت اشاره میکنیم:
- خارش پوست
- سرخی
- سوزش پوست
- احساس سوزن سوزن شدن در هنگام روند درمان
این مشکلات و عوارض ممکن است دلایل مختلفی داشته باشند، یعنی نمیتوان گفت که تمامی این مشکلات ممکن است در افراد مختلف به وجود بیاید و ایجاد دردسر کند، اما برای پیشگیری کردن از چنین مشکلاتی و عوارضی نکات زیر را پیشنهاد میکنیم:
- هرگز برای اسید تراپی انواع مختلف اسیدها را با یکدیگر مخلوط نکنید.
- اسید سالیسیلیک نوعی اسید حساس است که نباید با اسیدهای دیگر استفاده شود، چون مخلوط شدن آن موجب سوزش شدید در پوست خواهد شد.
- استفاده از اسید سالسیلیک با محصولاتی که دارای نیاسینامید هستند، ممنوع است و نباید به طور هم زمان استفاده شوند.
- هرگز اسید لاکتیک و اسید گلیکولیک را با اسید اسکوربیک ترکیب نکنید، چون این روند موجب می شود که اسید اسکوربیک فواید خودش را از دست بدهد.
- اسیدهای گروه آلفا هیدروکسی اسید را با رتینول استفاده نکنید.
مراقبتهای پس از اسید تراپی
هر شیوه درمانی جهت از بین بردن مشکلات مختلف پوستی پس از انجام دادن نیاز به مراقبتهایی دارد که ما با رعایت کردن آنها می توانیم به نتیجه مثبت و مطلوبی برسیم، اما عدم توجه به آنها نه تنها موجب میشود نتیجه خوبی به دست نیاوریم، حتی گاهی ممکن است موجب آسیبهای بیش تر نیز وارد شود.
برای آن که بتوانید عوارض اسید تراپی صورت را به حداقل ممکن برسانید و پس از انجام دادن این شیوه دچار مشکلات جدی نشوید، علاوه بر مواردی که در بالا ذکر کردیم، پس از انجام دادن اسید تراپی صورت موارد زیر را نیز رعایت کنید:
- پس از انجام دادن اسید تراپی حتماً باید پوست خودتان را محافظت کنید.
- در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید و از کرم های ضد آفتاب و مرطوب کننده استفاده کنید.
- هنگامی که صورت خودتان را شستشو می دهید، از مالش و سایش پوست پیشگیری کنید.
- از قرارگیری در مقابل نور خورشید، سرما، گرما، مواد حساسیت زا، مواد شیمیایی و گرد و غبار تا یک هفته خودداری کنید.
- در انتخاب نوع اسیدی که برای اسید تراپی استفاده می کنید، نهایت دقت را داشته باشید، چون این اسیدها دارای تنوع بالایی می باشند و برای مشکلات مختلفی قابل استفاده هستند و این موضوع به تشخیص پزشک معالج شما دارد که چه نوع اسیدی را برای پوست شما در نظر بگیرد.
سخن پایانی
در این مقاله عوارض اسید تراپی صورت را بررسی کردیم. در واقع اسید تراپی از شیوه های رایج است که عوارض و مشکلات قابل توجهی از آن ذکر نشده است، اما گاهی ممکن است مشکلاتی مانند احساس سوزن سوزن شدن، سوزش پوست، سرخی، خارش پوست و غیره ایجاد شود. اگر دارای مشکلات و حساسیت های پوستی هستید پیش از شروع درمان این مشکل را با پزشک معالج خود در میان بگذارید و به هیچ عنوان بدون هماهنگی این عمل را انجام ندهید.