انواع راه های درمان جوش ( با دارو، روش های پزشکی و …
جوشها میتوانند نیمی از زیبایی صورت را بگیرند و باعث خشکی پوست شوند. این لکههای قرمز در انواع مختلفی ممکن است روی صورت شما به وجود بیایند. صرف نظر از دلیل ایجاد چنین جوشهایی، قصد داریم در این مطلب به طور کامل از درمان جوش صحبت کرده و روشهای مختلفی را از مراجعه به پزشک تا درمانهای خانگی و مصرف دارو برای از بین بردن آنها پیشنهاد کنیم. همراه ما باشید.
فهرست موضوعات در این آموزش
درمان جوش صورت با دارو
ابتدا باید دریابید که چرا جوش میزنید و کدام نوع جوشها روی صورت شما ایجاد میشوند. با توجه به این دو عامل میتوانید داروی مناسب برای درمان آنها را تهیه کنید. ما در دوره جامع پاکسازی پوست این موارد و نکات مهم و مفصل دیگری را نیز برای شما توضیح میدهیم.
معرفی بهترین پماد ها برای جوش صورت:
معرفی بهترین پماد برای درمان جوش، راهکاری موثر برای کاهش التهاب، از بین بردن باکتریها و بهبود سریع تر پوست ارائه میدهد، که در ادامه به بررسی تعدادی از این پمادها خواهیم پرداخت. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
1_ آنتی بیوتیکهای موضعی
که برای درمان جوشهای صورت و بدن مورد استفاده قرار میگیرند، شامل کلیندامایسین، تتراسایکلین و اریترومایسین هستند که در غلظتهای ۱ تا ۴ درصد استفاده میشوند. این داروها علاوه بر کاهش تعداد باکتریهای آکنه، خاصیت ضد التهابی نیز دارند.
2_ پماد موپیروسین برای جوش
کرم موپیروسین ۲ درصد چه کاربردی دارد؟ موپیروسین یک آنتی بیوتیک است که از رشد باکتریها روی پوست جلوگیری میکند. این دارو برای درمان عفونتهای پوستی مانند زرد زخم و عفونتهای استافیلوکوک پوستی استفاده میشود. سایر آنتی بیوتیکهای موضعی مانند باسیتراسین و سولفاستامید موضعی نقشی در درمان آکنه کیست تخمدان حاد ندارند.
3_ پماد تتراسایکلین برای جوش
تتراسایکلین با کاهش رشد باکتریهایی که باعث ایجاد آکنه میشوند باعث درمان جوش و آکنه میشود. این دارو به عنوان یک ضد التهاب عمل کرده و باعث کاهش قرمزی و تورم جوشها میشود. تتراسایکلین برای درمان جوشهای متوسط تا شدید مورد استفاده قرار میگیرد؛ هر چند که گاهی اوقات برای آکنههای التهابی خفیف که مقاوم هستند نیز استفاده میشود.
4_ پماد هیدروکورتیزون برای جوش کیستیک
جوش کیستیک نوع شدید تری از آکنه است که به صورت دانههای قرمز، سخت، براق و بسیار تحریک کننده ظاهر میشود. از آنجا که التهاب جنبه اصلی آکنه کیستیک است کرم هیدروکورتیزون میتواند تا حدی کمک کننده باشد. این پماد معمولاً باعث کاهش قرمزی و تورم این نوع آکنهها میشود؛ اما بیشتر به عنوان یک درمان موقت و آرایشی کاربرد دارد و یک راه حل طولانی مدت محسوب نمیشود.
انواع قرص ضد جوش
درمانهای سیستمیک که برای درمان جوشهای صورت و بدن استفاده میشوند شامل آنتی بیوتیکها، درمانهای هورمونی و ایزوترتینوئین خوراکی هستند. این روشها معمولاً در بیمارانی که به آکنههای متوسط تا شدید مبتلا هستند، مورد استفاده قرار میگیرند.
درمان جوش صورت با روشهای پزشکی
مؤثرترین راهکار برای درمان جوش صورت مراجعه به پزشک و استفاده از روشهایی است که به شما پیشنهاد میکنند. پزشکان پوست و مو ابتدا دلیل بروز این ضایعهها را تشخیص داده و سپس نسبت به آن به شما راهکار میدهند.
- درمانهای موضعی برای رفع جوش
کرمها، ژلها و لوسیونهای مختلفی وجود دارند که میتوان آنها را به طور منظم برای کاهش ظاهر آکنه مورد استفاده قرار داد. انواع مختلفی از آکنهها به ترکیبات دارویی مختلفی نیاز دارند. برای مثال، اسید سالیسیلیک میتواند برای آکنه غیر التهابی مؤثر باشد؛ در حالی که برای آکنههای التهابی موادی مانند بنزوئیل پر اکسید که در کاهش تورم و التهاب نقش دارند، مفید است.
- درمان هورمونی آکنه
درمانهای هورمونی، مانند اسپیرونولاکتون، برای کنترل تغییرات هورمونی زنان در دوران قاعدگی مؤثر هستند. این داروی استروئیدی با جلوگیری از تجمع سدیم اضافی در بدن میتواند تأثیر هورمونی بر غدد چربی را کاهش دهد. همچنین میتواند به کاهش رشد موهای ناخواسته و جلوگیری از ریزش مو ناشی از عدم تعادل هورمونی کمک کند.
درمان جوش صورت با اصلاح رژیم غذایی
مصرف زیاد کربوهیدرات و قند میتواند منجر به دیابت نوع دوم، چاقی و بیماریهای قلبی شود؛ اما تحقیقات اخیر نشان داده است که این موارد میتوانند همچنین باعث جوش صورت شوند. غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا میتوانند سطح انسولین خون را افزایش دهند و این افزایش مستقیماً بر هورمونها تأثیر میگذارد و باعث ایجاد جوش و آکنه میشود.
تحقیقات نشان دادهاند که شیر نیز نقشی اساسی در ایجاد جوش صورت دارد. شیر حاوی مقدار زیادی هورمون IGF-1 ( عامل رشد شبه انسولین ) است. این هورمون که یکی از پروتئینهای موجود در شیر است، ساختاری مشابه انسولین دارد.
مصرف شیر و لبنیات باعث افزایش این هورمون میشود و پوستهای حساس را در معرض آکنه قرار میدهد. یکی دیگر از دلایلی که شیر باعث ایجاد جوش میشود، هورمون DHA است که در افرادی که مقادیر زیادی لبنیات مصرف میکنند، باعث آکنه میشود.
درمان جوش صورت با ماسکهای خانگی
روشهای خانگی در مواردی که جوشها تعداد زیادی ندارند یا خیلی مسئله جدی به نظر نمیرسند، راه حل خوبی هستند تا جوشهای خود را درمان کنید. ابتدا باید توجه داشته باشید که به چه ماسکهایی حساسیت ندارید و انتخاب بهتری برای شما هستند.
ماسک جوش صورت با زرد چوبه و عسل
شما میتوانید یک ماسک خانگی بسیار مؤثر برای جوش صورت با استفاده از زرد چوبه و عسل تهیه کنید. زردچوبه به دلیل ترکیبات ضد التهابی قوی در ساختارش و عسل به دلیل خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی که دارد با هم ترکیب شده و باعث میشود که پوست شما در برابر جوش و آکنه مقاومتر باشد.
برای تهیه این ماسک، یک قاشق غذا خوری عسل را با نصف قاشق چای خوری زرد چوبه مخلوط کنید. این ترکیب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورت خود بمالید و سپس با آب گرم بشویید.
ماسک جوش صورت با روغن درخت چای
روغن درخت چای دارای ترکیبات ضد التهابی و ضد میکروبی بسیار قوی است. استفاده از این روغن به عنوان ماسک خانگی برای صورت میتواند مشکل جوش صورت شما را بهبود بخشد. برای تهیه این ماسک، یک یا دو قطره از روغن درخت چای را روی پوست خود به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه ماساژ دهید.
درمان خانگی جوش صورت با تغییر سبک زندگی
استرس میتواند باعث تحریک غدد چربی شود. از تکنیکهای تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا یا ورزشهای آرامشبخش برای کاهش استرس استفاده کنید. همچنین استفاده از محصولات مراقبت از پوست مناسب، شامل مواد ضد آکنه و مرطوب کنندههای غیر چرب کمک میکند تا پوست تمیز شده و جلوی تولید چربی زیاد گرفته شود. در نهایت توصیه میکنیم پوست را دو بار در روز با استفاده از محصولات مناسب تمیز کنید و از لمس مکرر آن نیز خودداری کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
در موارد زیادی شما با داشتن روتین پوستی مناسب و مراقبت میتوانید از بروز جوشهای ناخوشایند جلوگیری کنید. در پکیج آموزشی 3 تکنیک جادویی پوست میتوانید در این مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید. اگر خودتان پاکسازی پوست انجام میدهید یا درمانگر حرفهای در این زمینه هستید، با تهیه دورههای آنلاین و حضوری ما مزایای زیادی به دست میآورید که از جمله آنها قیمتهای مناسب و دریافت پشتیبانی کامل است.
همچنین زمانی که جوشهای شما شدید شدهاند یا نسبت به درمان مقاوم شده باشند و به روشهای خانگی یا محصولات آزمایش شده در بازار به درمان پاسخ ندهند باید به پزشک مراجعه کنید.
سخن پایانی
استفاده از روشهای درمانی مناسب و به موقع میتواند بهبود قابل توجهی در کاهش و پیشگیری از جوشهای صورت داشته باشد. از روشهای خانگی مانند ماسکهای طبیعی گرفته تا درمانهای دارویی و پزشکی تخصصی، هر کدام به تناسب شرایط و نوع جوشهای شخص میتوانند در درمان جوش مؤثر باشند. جهت اطلاعات بیشتر به سایت پوست یار مراجعه کنید.